Uzman: Organik olmayan her sebze ve meyve kanseri tetikliyor

Bursa’da Düzenlenen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ adlı söyleşi, büyük ilgi topladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Kanser Haftası etkinliğinde, sağlıklı beslenmeden sosyolojik çevreye, spordan sağlık kontrollerine kadar birçok konu ele alındı. Söyleşiye Medicana Bursa Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt, kanseri yenen Sevgi Uyumaztürk katıldı ve deneyimlerini salondaki vatandaşlarla paylaştı.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, her hastanın, her bireyin hasta olduktan önce ve sonra beslenme şekillerinin farklı olduğunu belirterek, organik ve tarımsal ilaçlardan uzak bir beslenme tarzını önerdi. Şifalı bitkilerin antitümör etkisi bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kanseri yenme sürecini anlatan Sevgi Uyumaztürk ise, hastalıkla karşı karşıya kaldığı anı ve süreci doğru yönetmenin önemini vurguladı. Uyumaztürk, herkesin kendine özgü bir savaş stratejisi izlemesi gerektiğini belirterek, kişisel bakım ve destek tedavilerini de unutmamak gerektiğini ifade etti.

‘Kanser Sosyolojik Bir Hastalıktır’

Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt ise kanserin bireysel değil, sosyolojik bir hastalık olduğunu belirtti. Kanserin toplumu, aileyi etkileyen önemli bir sorun olduğunu ifade eden Özkurt, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, düzenli sağlık kontrol ve taramalarının yaşam kurtarıcı olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.