Uzman Görüşü: Bu 3 Kripto Para 2X-3X ve 6X Potansiyeline Sahip!

Kripto uzmanı Vinicius Barbosa’ya göre, bir boğa piyasasının oluşması halinde, bu üç kripto para biriminin bu yıl 100 milyar dolar piyasa değerine ulaşması mümkün. Bu da ilgili tokenler için yaklaşık 2X, 3X ve 6X kazanç anlamına geliyor. Uzman, yüksek arz enflasyonunun, fiyat değişmese bile piyasa değerinin artmasına katkı yapacağını da belirtiyor.

Solana’nın 100 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması mümkün!

Özellikle Solana’nın (SOL), son dönemdeki büyümesi göz önüne alındığında yukarı yönlü potansiyeli var. Kripto para, mevcut durumda 49,6 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Solana’nın diğer kripto paralar arasındaki önemi arttı. Ayrıca, merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemi Ethereum’unkine (ETH) meydan okuyor. Özellikle kurumsal yatırımcılar, daha ölçeklenebilir ve verimli bir Web3 için çözümüne ilgi gösterdi. SOL, Risk Sermayedarlarından (VC’ler) ve finans devlerinden büyük ölçüde destek alıyor.

Solana (SOL) piyasa değeri ve fiyat verileri. Kaynak: CoinMarketCap

100 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşması, yaklaşık %100’lük bir değer artışı anlamına geliyor. Muhtemelen bu durum fiyatını da etkileyecek. Ancak SOL, yıllık %17’nin üzerindeki büyük arz enflasyonuna sahip. Bu özellik, SOL’un tekil fiyatı üzerindeki kapitalizasyon dalgalanma etkilerini azaltacaktır.

Bu kripto para 1 doları aşmaya hazırlanıyor!

İkincisi, XRP yüz milyar sınırına ulaşmak için güçlü bir aday. XRP, şu anda 30,4 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Projenin, havale ve kurumsal ortaklıklara odaklanmasının benimsenmeyi artırması mümkün. Bu arada, Ripple’ın aylık token kilitlerinin açılması ve zaman zaman yapılan ekstra satışlar, dolaşımdaki arz enflasyonu yoluyla kapitalizasyonu artırabilir.

XRP piyasa değeri ve fiyat verileri. Kaynak: CoinMarketCap

Piyasa değerinin 100 milyar dolara ulaşması, yaklaşık %230’luk bir kapitalizasyon artışı anlamına geliyor. Bu da muhtemelen fiyatını etkileyecektir. İlginç bir şekilde, XRP’nin arz enflasyonu, Solana’nın emisyonu ve planlanan hak edişlerinden daha yüksek öngörülemezliğe sahip. Bu da fiyat üzerindeki etkilerini tahmin etmeyi daha zor hale getiriyor.

Son sıradaki kripto para: Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX) 2024 yılında 100 milyar dolar piyasa değeri için bir başka olası rakip. Bunun nedeni, protokol geliştirme ve yatırım için en popüler Blockchain’lerden biri olan Avalanche’ın DeFi’deki büyümesi. Ayrıca, AVAX da diğer ikisi gibi yüksek arz enflasyonundan muzdarip ve kapitalizasyon artışını potansiyelleştiriyor.

Avalanche (AVAX) piyasa değeri ve fiyat verileri. Kaynak: CoinMarketCap

Böyle bir değerlemeye ulaşmak, mevcut 14,61 milyar dolardan yaklaşık %585’lik bir artış anlamına gelecektir. SOL ve XRP’yi yansıtan AVAX fiyatının, bu kazançları tam olarak takip etmemesi mümkün.

Önceki seçimlerimize benzer şekilde, bu kripto para birimleri anlamlı bir benimseme ve kullanım elde etmeyi başaramadıkları sürece öngörülen senaryoyu gerçekleştiremeyebilir. Bu yüzden, yatırımcıların kripto yatırımı yaparken her zaman uygun risk yönetimi ve araştırma yapması gerekir.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir