‘Seçimden çekil’ baskısına direnen Biden, Parkinson hastası mı? Beyaz Saray’dan açıklama geldi

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışan Demokrat Partili Başkan Joe Biden’ın Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’la canlı yayında yerden yere vurulan performansı manşetlerden düşmüyor.

81 yaşındaki ABD tarihinin en yaşlı Başkanı Biden, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyememiş ve konuşmakta zorlanmıştı. Demokrat Parti’den ve Biden’ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından Biden’a “başkanlık seçimlerinden çekilme” çağrıları gelmişti.

Biden ise sağlık durumunun eskisi kadar iyi olmadığını kabul etse de Trump’a karşı en iyi alternatifin kendisi olduğunu belirterek yarıştan çekilmeyi reddetmişti.

‘BİR BULGUYA RASTLANMADI’

Joe Biden’la ilgili New York Times gazetesinin gündeme getirdiği kritik bir iddia ise tartışma yarattı. Gazete, Parkinson uzmanı bir doktorun Beyaz Saray’ı 8 ayda 8 kez ziyaret ettiğini yazdı.

New York Times’ın ele geçirdiği Beyaz Saray resmi ziyaretçi kayıtlarına göre, Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden Dr. Kevin Cannard, Temmuz 2023’ten Mart 2024’e kadar Beyaz Saray’ı 8 kez ziyaret etti. Hareket bozuklukları konusunda uzmanlaşmış bir nörolog olan Cannard’ın Beyaz Saray’a neden gittiğine dair bir ayrıntı verilmedi.

Biden’ın Parkinson hastası olduğu iddiasıyla ilgili Beyaz Saray’dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden’ın üç kez nöroloğa göründüğünü ve doktorun ek değerlendirmeye gerek görmediğini belirtti.

Jean-Pierre, şubat ayında kamuoyuna açıklanan son doktor raporuna göre Biden’da Parkinson ya da felç gibi sinir sistemi hastalıkları bulunduğuna ilişkin bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates de, Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi uzmanlarının, sahada çalışan binlerce askeri personeli tedavi etmek için Beyaz Saray’ı ziyaret ettiğini kaydetti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir