NYSE Eski Başkanı Açıkladı: Kripto Paralara Fon Akacak!

Eski New York Borsası (NYSE) Başkanı Tom Farley, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) onayının kripto para endüstrisi üzerindeki potansiyel etkisini tartışan finans dünyasındaki en son isim oldu. Bu gelişme, Bitcoin’in (BTC) yükseliş eğilimine kısmen katkıda bulunan bir faktör olan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından olası ürün onayına ilişkin spekülasyonların arttığı bir dönemde gerçekleşti. İşte detaylar…

NYSE Başkanı’ndan Bitcoin yorumu: Harika!

CNBC’ye 21 Kasım’da verdiği bir röportajda Farley, onayın büyük olasılıkla kripto alanına para akmasına yol açacağını belirterek, insanların Bitcoin’e inandığını ve onu ‘harika bir buluş’ olarak nitelendirdiğini kaydetti. Bitcoin’in önemine değinen Farley, düzenleyiciler tarafından yankılanan bir duygu olan güvenlik dışı statüsüne olan güvenini dile getirdi. Bu ayrımın, kripto topluluğunun uzun zamandır beklediği bir Bitcoin ETF’si için onay sürecini hızlandırabileceğine inanmakta. Farley, şunları söyledi:

Bitcoin hakkında bana iyimserlik veren şey, düzenleyiciler de dahil olmak üzere herkesin Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını kabul etmesidir, bu nedenle muhtemelen Bitcoin ETF’si daha hızlı ilerler, bu da sektör için harika olur çünkü bir Bitcoin ETF’si ile sektöre para akacaktır. Satın almak çok kolay.

ETF onayı: Neler olmuştu?

Bitcoin’in kalıcı değerine olan yaygın inancı vurgulayan eski NYSE başkanı, Bitcoin’in doğasında var olan volatiliteye rağmen bir değer deposu olarak rolünün altını çizdi. Farley, “İnsanlar Bitcoin’e inanıyor. Bitcoin burada olacak, Bitcoin harika bir icat. Sadece öyle. Bu bir değer deposu. Dalgalı olduğunu biliyorum. O bir değer deposu,” diye ekledi.  Ancak Farley, bir Bitcoin ETF’sinin hemen onaylanmasına ilişkin beklentileri yumuşatarak Kasım ya da Aralık ayında hızlı bir karar alınacağına dair bazı şüphelerini dile getirdi.

Eski NYSE başkanı, SEC’in kripto paraları menkul kıymet olarak algılamasının bir engel oluşturduğunu, zira ABD düzenlemelerine göre menkul kıymetlerin ulusal olarak tanınan borsalarda işlem görmesi gerektiğini ve bu koşulun şu anda pek çok kripto para tarafından karşılanmadığını öne sürdü. Şu ifadeleri kullandı:

Sanırım Kasım ya da Aralık gibi hemen bir onay konusunda biraz daha az iyimserim. Mevcut Başkan ve SEC, Bitcoin, bazen Ethereum ve muhtemelen stablecoin’ler haricinde kriptodaki hemen hemen her şeyin menkul kıymet olduğuna inandıklarını söylediler.

ETF’nin kripto para piyasasına etkisi

Farley ayrıca, tanınmış borsalarda kripto ticareti ve güvenilir temel fiyatların sağlanması konularının iç içe geçmesinin düzenleyici karar alma sürecini etkileyebileceğini açıkladı.  Farley, bu endişelerin birbirinden ayrılma potansiyelini kabul etmekle birlikte, düzenleyicilerin hakim hissiyatının altını çizerek, tanınmış bir borsada işlem görmeden kripto para birimlerinin temel fiyatlarının ne kadar güvenilir olabileceğini sorguladı.

Gerçekten de, spot Bitcoin ETF’si kripto dünyasında sıcak bir tartışma konusu olmaya devam ediyor ve ABD’deki onayı onu ülkedeki bu tür ilk ürün haline getirmeye hazırlanıyor. Bu ürün, kurumsal sermayenin sektöre çekilmesinde önemli bir katalizör görevi görecek. Bu arada Bitcoin 38.000 dolar seviyesini hedeflemeye devam ediyor. Bu yazının kaleme alındığı sırada varlık 37.797 dolardan işlem görmekte olup, günlük kazancı yaklaşık yüzde 0,1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir