Nane çayı: Hazımsızlığa karşı

İç ferahlatan kokusu ile nane bitki çayı, mide ve bağırsak spazmlarına iyi gelir. Tıbbi nane yağı ise migren ve tansiyona bağlı baş ağrılarını hafifletir. Ancak özellikle hamilelerin nane çayından uzak durması gerekir.

Nane bitki çayı, hazımsızlık, şişkinlik ve aşırı gaz tarzı mide bağırsak rahatsızlıklarında önerilir. Ayrıca safra kesesi ve safra kanalı spazm şikayetlerinde olumlu etki gösterir. Anne sütünü artırır. Fakat hamilelik döneminde tüketilmesi düşük riskini artırabilir. Bunun yanı sıra reflü şikayetleri olanların nane bitki çayı içmeleri önerilmez.

Tıbbi nane yağının temel bileşeni olan mentol nedeniyle etkisi çaydan daha farklıdır. Nane yağının koklanması özellikle migren tipi ve tansiyona bağlı baş ağrılarının hafifletilmesinde önemli etkiye sahiptir. Bu tip ağrılarda koklamanın yanı sıra alın ve şakakların nane yağı ile ovulması da sağlanan faydayı artırır.

Hazırlanışı: Kurutulmuş 1 tatlı kaşığı nane yaprağı üzerine taze kaynatılmış su ekleyin. 5-10 dakika demlenir ve içilir. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında aç karnına günde 2-5 defa içilir

Related Posts

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.

Haftada 150 dakika vakit harcamanız yeterli!

Kalp krizi sizi de tehdit ediyor olabilir! Uzmanlar, haftalık egzersiz süresinde küçük bir değişiklikle hayati risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini söylüyor. Hangi gıdaları tercih etmeli, nasıl bir egzersiz rutini oluşturmalısınız?