“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Kurban Etlerinin Muhafazası Önemlidir

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etlerinin doğru şekilde saklanması gerektiği konusunda uyardı. Yardımcı, kesilen etlerin hemen poşetlenip dolaba konmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, “Etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığı birleşince et yanabilir, yeşilimsi bir renk alabilir ve zehirlenmeye neden olabilir” dedi.

Doğru Saklama Yöntemleri

Etin kesilmesinin ardından serin ve hava alabilen bir alanda yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, “Etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesi önemlidir. Bu, etin yumuşak olmasını ve üzerindeki bakterilerin atılmasını sağlar” şeklinde konuştu. Hatta mümkün olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında saklayabileceğini belirtti.

Saklama Yöntemleri

Eti saklayacak kişilere plastik kaplar veya buzdolabı kasaları öneren Yardımcı, buzdolabı poşetlerine etin dikkatlice yerleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ihtiyaç doğrultusunda eti parçalayarak dondurucuda saklamanın da uygun olduğunu söyledi. Ancak etin parçalanmasında uzman kişilere başvurulması gerektiğini de vurgulayan Yardımcı, kasaplara götürmenin daha güvenli olacağını söyledi.

Dini Vecibelere Dikkat

Kurbanlık seçerken dini vecibelere uyulması gerektiğini hatırlatan Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kesimin belediye görevlileri eşliğinde ve veteriner kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, siparişle alınan kurbanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Related Posts

İştahla yediğimiz 3 besin meğer beynimizi milim milim küçültüyormuş: Ünlü cerrah duyurdu

Ünlü beyin cerrahı Dr. Raveesh Sunkara, her gün iştahla tükettiğimiz 3 besinin beyni küçülttüğünü ortaya çıkardı.

Güneş ışınlarına karşı doğal koruma: Bol sebze ve meyve tüketin

Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya yaz aylarında risk grubundaki bireylerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Vücudu korumanın en doğal yolunun antioksidan açısından zengin meyve ve sebzeler olduğunu belirtti.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.