İnme geçirdi: 15 dakikalık müdahaleyle kurtuldu

Siyadar Yıldırak İnme Geçirdi, Sağlığına Kavuştu!

Mobilya ustası Siyadar Yaldırak, evindeyken ani bir şekilde sol tarafını hissedememe, görme kaybı ve konuşma bozukluğu yaşadı. Ailesinin ihbarı üzerine sağlık ekipleri tarafından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırak’ın inme geçirdiği ortaya çıktı.

Hastanenin İnme Merkezi Sorumlusu Uzman Dr. Reşit Yılmaz tarafından gerçekleştirilen anjiyografik müdahalenin ardından Yıldırak’ın sağlığına kavuştuğu belirlendi.

Uzman Dr. Yılmaz, yapılan müdahale sonucunda Yıldırak’ın şikayetlerinin tamamen düzeldiğini ve inmenin ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık olduğunu vurguladı.

‘Yılda Ortalama 7 Milyon İnsan İnme Nedeniyle Yaşamını Yitiriyor’

Uzman Dr. Yılmaz, inmenin dünya genelinde yaygın olduğunu ve yılda yaklaşık 7 milyon insanın bu nedenle yaşamını kaybettiğini açıkladı. İnme, beyin damarlarının ani tıkanması veya kanaması sonucunda meydana gelir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır.

Erken müdahalenin önemine değinen Uzman Dr. Yılmaz, inme belirtilerinin fark edildiği anda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini ve tedavi sürecinin hızlı bir şekilde başlatılması gerektiğini belirtti.

‘Çok Şükür Normal Hayatıma Geri Döndüm’

Tedavisinde emeği geçenlere teşekkür eden Siyadar Yıldırak, yaşadığı zorlu süreci atlattığını ve artık normal hayatına geri döndüğünü ifade etti. Aynı zamanda Yıldırak’ın kardeşi Mehmet Şirin Yaldırak da kardeşinin sağlığına kavuşmasıyla birlikte rahatladıklarını dile getirdi.

Related Posts

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.

Haftada 150 dakika vakit harcamanız yeterli!

Kalp krizi sizi de tehdit ediyor olabilir! Uzmanlar, haftalık egzersiz süresinde küçük bir değişiklikle hayati risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini söylüyor. Hangi gıdaları tercih etmeli, nasıl bir egzersiz rutini oluşturmalısınız?

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

Karın ağrısını hafife almayın! Belirti vermeden sessizce ilerliyor

Pankreas kanseri genellikle belirti vermeden ilerliyor. Prof. Dr. Burak Işık, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetlerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.