“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Kurban Etlerinin Muhafazası Önemlidir

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etlerinin doğru şekilde saklanması gerektiği konusunda uyardı. Yardımcı, kesilen etlerin hemen poşetlenip dolaba konmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, “Etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığı birleşince et yanabilir, yeşilimsi bir renk alabilir ve zehirlenmeye neden olabilir” dedi.

Doğru Saklama Yöntemleri

Etin kesilmesinin ardından serin ve hava alabilen bir alanda yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, “Etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesi önemlidir. Bu, etin yumuşak olmasını ve üzerindeki bakterilerin atılmasını sağlar” şeklinde konuştu. Hatta mümkün olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında saklayabileceğini belirtti.

Saklama Yöntemleri

Eti saklayacak kişilere plastik kaplar veya buzdolabı kasaları öneren Yardımcı, buzdolabı poşetlerine etin dikkatlice yerleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ihtiyaç doğrultusunda eti parçalayarak dondurucuda saklamanın da uygun olduğunu söyledi. Ancak etin parçalanmasında uzman kişilere başvurulması gerektiğini de vurgulayan Yardımcı, kasaplara götürmenin daha güvenli olacağını söyledi.

Dini Vecibelere Dikkat

Kurbanlık seçerken dini vecibelere uyulması gerektiğini hatırlatan Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kesimin belediye görevlileri eşliğinde ve veteriner kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, siparişle alınan kurbanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Related Posts

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.

Haftada 150 dakika vakit harcamanız yeterli!

Kalp krizi sizi de tehdit ediyor olabilir! Uzmanlar, haftalık egzersiz süresinde küçük bir değişiklikle hayati risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini söylüyor. Hangi gıdaları tercih etmeli, nasıl bir egzersiz rutini oluşturmalısınız?

Her yaşın hastalığı! Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket

Zor ve sert dışkılama, tam boşaltım sağlanamaması gibi durumların da kabızlık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, kabızlığın nedenlerini ve risk faktörlerini açıklayarak, beslenme ve günlük rutin değişiklikleriyle nasıl önlenebileceği hakkında bilgi verdi.

İnme geçirdi: 15 dakikalık müdahaleyle kurtuldu

Diyarbakır’da mobilya ustası Siyadar Yaldırak (25), evde olduğu sırada vücudunun sol tarafını hissetmemeye, görme kaybı ve konuşma bozukluğu yaşamaya başladı. Kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inme geçirdiği anlaşılan Yıldırak, Uzman Doktor Reşit Yılmaz’ın 15 dakikalık müdahalesiyle sağlığına kavuştu.

Karın ağrısını hafife almayın! Belirti vermeden sessizce ilerliyor

Pankreas kanseri genellikle belirti vermeden ilerliyor. Prof. Dr. Burak Işık, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetlerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.